Dostupni linkovi

Džonson: Korona izazvala katastrofu


Britanski premijer Boris Džonson

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je da je kriza izazvana virusom korona bila katastrofalna za Veliku Britaniju i da će Vlada provjeriti šta nije urađeno dobro, ali da sada nije trenutak za istragu, javlja Rojters.

"Ovo je katastrofa. Hajde da ne ublažavamo riječi. Mislim da je ovo apsolutno bila noćna mora za ovu zemlju i da je zemlja prošla kroz veliki šok", rekao je Džonson.

BLOG UŽIVO O KORONA VIRUSU

Premijer je dodao da Vlada duguje objašnjenje šta je pošlo po zlu i tačno kada za sve smrtne slučajeve i patnju koju su građani prošli zbog virusa.

"To potpuno razumijem i mi ćemo to uraditi. Samo smatram da sada nije pravi trenutak da se tome posvećuje veliki dio zvaničnog vremena. Ali neprestano izvlačimo lekcije", rekao je britanski premijer.

Prema Vladinim podacima, britanska ekonomija oslabila je za 10,4 odsto u periodu od tri mjeseca do aprila, a u aprilu je zabilježen najveći mjesečni pad bruto domaćeg proizvoda ikada.

"Ne možemo se samo povući. Ono što ćemo raditi u narednih nekoliko mjeseci jeste jačanje agenede koja je usmjerena na investicije", rekao je Džonson.

Tokom krize privremeno je bez posla ostalo blizu devet miliona radnika, odnosno više od četvrtine ukupne radne snage. To je državu do sada koštalo 24,2 milijarde funti.

XS
SM
MD
LG