Dostupni linkovi

Jedna osoba poginula u pucnjavi u Kentakiju


Demonstracije u Luivilu, 27. jun 2020.

Jedna osoba je poginula, a jedna je povređena u pucnjavi koja se u subotu, 27. juna uveče dogodila u parku u Lulivilu u američoj državi Kentaki.

Incident se dogodio u parku koji je postao centar protesta nakon smrti Afroamerikanke Breone Tejlor (Breonna Tailor), koja je umrla u martu kada su policajci provalili u njenu kuću tražeći osumnjičenog trgovca drogom.

Izvještaji o pucnjavi u parku u Lulivilu stigli su oko 21 sat, saopštila je policija u izjavi na Tviteru. Jedan muškarac je umro na mestu događaja, a drugi je hospitalizovan sa povredama koje nisu opasne po život.

Policija je počela sa prikupljanjem informacija kako bi identifikovali sve koji su bili umešani, kaže se u saopštenju.

"Duboko sam ožalošćen nasiljem koje je večeras izbilo u parku Jefferson Skuare. Tragično je što je ovo mesto mirnih protesta postalo mesto zločina", rekao je gradonačelnik Lulivila Greg Fišer (Greg Fischer) u izjavi objavljenoj na Tviteru.

Pucnjava u Kentakiju dogodila se dok Sjedinjene Države nastavljaju da se suočavaju sa rasnim tenzijama izazvanim ubistvom Afroamerikanca Džorža Flojda (George Floyd) tokom policijskog privođenja 25. maja u Mineapolisu.

XS
SM
MD
LG