Dostupni linkovi

U Hrvatskoj 95 novooboljelih, bez preminulih


Zagreb, ilustrativna fotografija

U Republici Hrvatskoj zabilježeno je 95 novih slučajeva zaraze korona virusom u posljednja 24 sata, što znači da je ukupni broj oboljelih 2.483, izvijestio je Nacionalni stožer Civilne zaštite.

Nema preminulih u tom razdoblju, što znači da ukupni broj žrtava bolesti COVID-19 u Hrvatskoj ostaje 107. Ozdravljenih je 2.149, a aktivno oboljelih 227. Od toga je na bolničkom liječenju njih 42, nitko od njih na respiratoru.

Prema županijama, najviše novooboljelih je u Osječko-baranjskoj županiji, njih 40. U Zagrebu je 25 novooboljelih, devet iz Primorsko-goranske županije, sedam iz Zagrebačke županije, pet iz Zadarske županije, po dvije iz Istarske i Sisačko-moslavačke županije, i po jedna novooboljela osoba iz Brodsko-posavske, Šibensko-kninske, Virovitičko-podravske, Splitsko-dalmatinske i Varaždinske županije.

Do sada je testirano 74.657 osoba, od toga 919 u posljednja 24 sata.
Velik broj novooboljelih u Osječko-baranjskoj županiji rezultat je proboja virusa u ženski samostan u Đakovu, a veliki broj novooboljelih u gradu Zagrebu rezultat je proboja virusa u psihijatrijsku bolnicu „Sveti Ivan“ u zagrebačkom Jankomiru.

XS
SM
MD
LG