Dostupni linkovi

U Sjedinjenim Državama najveći broj obolelih u poslednja dva meseca 


Protest u Vašingtonu 23 juni 2020.

Sjedinjene Države su registrovale 34.700 novoobolelih od Covida-19, što je drugi najveći dnevni porast od početka pandemije, krajem aprila je bilo 36.400, podaci su Univerziteta Džons Hopkins.

Zdravstveni stručnjaci su upozorili u srijedu da su delovi Sjedinjenih Država na ivici da ponovo budu preplavljeni velikim brojem obolelilih od korona virusa, žaleći se da političari dozvoljavaju da se dogodi nova katastrofa.

BLOG UŽIVO O KORONA VIRUSU

Dok novi slučajevi konstantno opadaju u ranijim žarištima, poput Njujorka i Nju Džersija, nekoliko drugih država je ove nedelje postavilo jednodnevne rekorde u broju novozaraženih, uključujući Arizonu, Kaliforniju, Misisipi, Nevadu i Teksas. Neki od njih su oborili rekorde po broju hospitalizovanih pacijenata, kao što su Severna i Južna Karolina.

Na Floridi je u srijedu potvrđeno najviše novih slučajeva, više od 5.500, što je skok za 25 odsto u odnosu na rekord koji je postavljen prošle nedelje i trostruko više u odnosu na pre dve nedelje.

U Teksasu, koji je 1. maja ukinuo zabrane, hospitalizacije su se udvostručile, a broj novoobolelih se utrostručio za tri nedelje.

U maju je broj novozaraženih ukazivao da su Sjedinjene Države suzbile pandemiju pa su mnoge države ukinule zabrane za društvene i ekonomske aktivnosti.

Sada se virus ponovno širi u državama koje su ranije ukinule restriktivne mere kako bi ublažile pogubne posledice na ekonomiju.

U Sjedinjenim Državama od posledica korona virusa umrlo je više od 120.000 ljudi, najviše u svetu, dok je više od 2,3 miliona zaraženih.

XS
SM
MD
LG