Dostupni linkovi

Plenković i Goran Ivanišević negativni na korona virus


Andrej Plenković
Andrej Plenković

Andrej Plenković negativan je na prisutnost koronavirusa, rezultat je nalaza testiranja kojem se podvrgnuo nakon što se pokazalo da je na virus pozitivno četvero sudionika teniskog turnira u Zadru Adria Tour, a kojem je u subotu 20. lipnja nazočio i hrvatski premijer.

O negativnom nalazu predsjednika Vlade RH na koronavirus izvijestio je u ponedjeljak popodne glasnogovornik Vlade Marko Milić.

"Slijedom kratkog boravka na Adria Touru u Zadru u subotu, iako nije bio u kontaktu sa zaraženim tenisačima niti u bliskom kontaktu s drugim tenisačima, predsjednik Vlade Andrej Plenković, s obzirom na odgovornu dužnost koju obnaša, obavio je danas testiranje na prisutnost koronavirusa. Nalaz je negativan", naveo je Milić.

Direktor zadarskog Adria Toura Goran Ivanišević, ujedno i trener Novaka Đokovića obavio je test na koronavirus i to drugi u pet dana i ponovno je bio negativan. Ivanišević je prije početka turnira bio testiran, no nakon što je objavljeno da je Grigor Dimitrov pozitivan, Goran je ponovio testiranje

Rezultat je Goran sam objavio na svom Instagram profilu i zaželio svim zaraženim što skoriji oporavak.

„Obavljen test na Covid 19 u Zadru, rezultati su negativni kao što su bili i rezultati testa prije pet dana. Svim zaraženima želim što skoriji oporavak, a sve koji su bili u kontaktu s njima, pozivam na pridržavanje važećih preporuka struke,“ napisao je Ivanišević na Instagramu.

Pored Dimitrova i njegovog trenera na koronavirus do sada su pozitivni još i Borna Ćorić, te Đokovićev kondicijski trener Marko Panichi.

XS
SM
MD
LG