Dostupni linkovi

U Hrvatskoj 11 novozaraženih korona virusom


Hrvatska, Dubrovnik, ilustracija

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 11 novih slučajeva korona virusa, pa je do sada ukupni broj pozitivnih osoba na virus 2.280, izvijestio je Nacionalni stožer Civilne zaštite u redovitom priopćenju u 14 sati. To je drugi dan zaredom sa istim brojem oboljelih, dok je prethodnih dvadesetak dana broj novooboljelih bilo jedan, nula ili dva.

U istom razdoblju nema novih preminulih, pa je ukupni broj žrtava u Hrvatskoj i dalje 107. Do sada su se oporavile 2.142 osobe. Još je 31 osoba na liječenju.

U Zagrebu je pet novooboljelih, izvijestio je zagrebački Stožer Civilne zaštite. „Nažalost, imamo pogoršanje u Zagrebu, kao i u Hrvatskoj,“ kazao je gradski pročelnik za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.

Jedan novooboljeli je s Energetskog instituta Hrvoje Požar, jedan je importiran iz Srbije, a za troje nije objavljen način zaraze.

Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) Splitsko-dalmatinske županije izvijestio je da je u Dalmaciji unazad 24 sata šest novooboljelih od korona virusa. Pet je osoba u Splitu, a jedna u Makarskoj. Jedna od njih je i irska državljanka, koja se od dolaska u Hrvatsku nalazi u samoizolaciji.

„Testiranja su u tijeku, više od 30 osoba biti će ili već jest podvrgnuto testiranju. Svi su dobili upute, svi su već u samoizolaciji i dosta široko se obrađuju kontakti. Imamo kontakt iz Srbije i BiH. Uglavnom iz susjednih zemalja koje imaju puno lošiju situaciju", rekla je doktorica Diana Nonković iz splitskog NZJZ.

Jutros, 19. lipnja je u riječku luku uplovio brod MSC Genova koji je iz Kine dopremio dodatne količine zaštitne opreme koja je potrebna nadležnim institucijama u nastavku napora na suzbijanju epidemije korona virusa. Na brodu se nalazi oko 214 tona naočala i zaštitnih odijela, ukupne vrijednosti oko 10,8 milijuna dolara. Također, brodom je dopremljena i manja količina maski, zaštitnih odijela i naočala koje su Hrvatskoj donirali Ministarstvo javne sigurnosti NR Kine, Zaklada Alibaba i Zaklada Jack Ma, priopćeno je iz hrvatske Vlade.

Radi se o prvom od nekoliko brodova koji će u idućim tjednima dopremiti preostale količine robe koja je početkom travnja kupljena od kompanija MEHECO i Sinopharm. Spomenute nabave u potpunosti su financirane sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj iz kojega je Hrvatskoj za ove potrebe do sada odobreno oko 50 milijuna eura, navodi se u Vladinom priopćenju.

Danas dopremljenom robom osigurava se nastavak kontinuirane opskrbe svih institucija angažiranih u suzbijanju epidemije korona virusa u Hrvatskoj.

XS
SM
MD
LG