Dostupni linkovi

U Sarajevu uhićena osoba osumnjičena za podsticanje terorizma


Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) u ponedjeljak 15. juna u Sarajevu uhitili su jednu osobu zbog osnova sumnje da je počinila kazneno djelo podsticanja na terorističke aktivnosti, priopćeno je iz te policijske agencije.

Postupajući po naredbi Suda BiH, policijski službenici SIPA-e pretresli su stambene prostorije koje koristi osumnjičeni i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli predmete koji će poslužiti kao dokaz u daljem kaznenom postupku, priopćeno je.

Iz Tužiteljstva Bosne i Hercegovine (BiH) za Radio Slobodna Europa (RSE) je potvrđeno kako je riječ o osobi koja je pod istragom zbog upućivanja prijetnji pozivanjem na antisemitizam i rasizam.

“Istražnim radnjama koje su proveli Tužiteljstvo BiH i SIPA, utvrđeno je da je osumnjičeni, u više navrata, putem različitih internet servisa i komunikacijskih kanala, izražavao rasisitičke i antisemitske stavove, upućujući prijetnje državljanima Sjedinjenih Američkih Država (SAD)”, rekli su u Tužiteljstvu BiH.

SIPA u ovom predmetu djeluje po nalogu tužitelja iz Odsjeka za terorizam Tužiteljstva BiH, a uz naredbu Suda BiH.

Osoba lišena slobode se nalazi u prostorijama SIPA-e i provode se kriminalistička obrada te istražne radnje u cilju dokumentiranja navedenog kaznenog djela.

XS
SM
MD
LG