Dostupni linkovi

Korona virus u četiri kantona u Federaciji BiH i 10 gradova u Republici Srpskoj


Granični policajac proverava dokumente na granici između BiH i Hrvatske

U Bosni i Hercegovini (BiH) u protekla 24 sata korona virus je zabilježen kod 62 osobe.

U entitetu Republika Srpska (RS) kod 38 osoba potvrđen je korona virus, od ukupno 316 testiranih laboratorijskih uzoraka.

Najviše zaraženih, prema podacima Instituta za javno zdravstvo RS, je iz Doboja (na sjeveru BiH), ukupno 12, ali je korona virus zabilježen prilikom testiranja i u devet drugih gradova u ovom bh. entitetu (Kostajnica, Banja Luka, Zvornik, Ugljevik, Modriča, Prijedor, Kotor-Varoš, Bratunac i Trebinje).

Do sada je u RS-u potvrđeno 1.666 slučajeva s korona virusom, a preminulo je ukupno 119 oboljelih. Oporavilo se 1.149 zaraženih, a testirano je više od 32 hiljade osoba.

I u Federaciji BiH virus se također postepeno širi, u protekla 24 sata zabilježeni su novi slučajevi u četiri kantona ovog entiteta - Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom i Kantonu Sarajevo.

Testirana su 832 uzorka, 24 osobe su pozitivne na korona virus.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH navode je do sada testirano 43.912 uzoraka, korona virus je potvrđen kod 1.316 osoba, a oporavljeno je 980 pacijenata. Preminula je 41 osoba kod koje je potvrđen korona virus.

XS
SM
MD
LG