Dostupni linkovi

U Kini 57 novozaraženih korona virusom u poslednja 24 sata


Ljudi sa zaštitnim maskama u podzemnoj željeznici, Peking, 10. mart

U Kini je izvestila o najvećem dnevnom broju novih slučajeva zaraze korona virusom u poslednja dva meseca. Nacionalna zdravstvena komisija registrovala je 14. juna 57 novih slučajeva.

Ministarstvo zdravlja navelo je da je od 57 novih slučaja, 36 zaraženo u Pekingu, gde je u subotu 11 stambenih četvrti stavljeno pod karantin zbog ponovne pojave virusa u blizini jedne pijace.

Devet škola i obdaništa u tom delu Pekinga je zavoreno, a lokalne vlasti su odložile sportske aktivnosti. Takođe, odložene su ekskurzije u glavni grad. Virus se pojavio na pijaci na kojoj se na veliko prodaju meso, riba i povrće.

Oni su prvi novi potvrđeni slučajevi u glavnom gradu Kine posle više od 50 dana i prete da preokrenu neke od nedavnih poteza za ublažavanje mera ograničenja. Kina ne broji asimptomatske infekcije.

Virus se u Kini pojavio krajem prošle godine, ali je u velikoj meri stavljen pod kontrolu uz jedne od najstrožih mera zatvaranja u svetu.

Širom sveta u nedelju, 14. juna je registrovano više od 7,7 miliona potvrđenih slučajeva korona virusa i više od 430 hiljada smrtnih slučajeva, pokazuju podaci Univerziteta Johns Hopkins.

XS
SM
MD
LG