Dostupni linkovi

Savjet ministara BiH usvojio informacije o migrantima


Savjet ministara BiH
Savjet ministara BiH

Savjet ministara Bosne i Hercegovine (BiH) usvojio na sjednici u četvrtak pojedinačne informacije Ministarstva bezbjednosti o stanju u oblasti migracija u BiH za januar, februar i mart 2020. godini, koje će biti dostavljene Predsjedništvu BiH, saopšteno je iz Savjeta ministara.

˝U prvom kvartalu 2020. godine Službi za poslove sa strancima prijavljena su ukupno 4.444 nezakonita migranta, što predstavlja povećanje od 20 posto u odnosu na isti period 2019. godine, kada je prijavljeno ukupno 3.597 migranata˝, navodi se u saopštenju.

Na je sjednici usvojena i Inicijativa Ministarstva finansija i trezora BiH i imenovana delegacija za vođenje pregovora izmedju Evropske unije (EU) i BiH o makrofinansijskoj pomoći za BiH u iznosu od 250 miliona evra zajma za prevazilaženje poslijedica uzrokovanih virusom korona.

˝Sredstava će biti doznačena na Republiku Srpsku i Federaciju Bosne i Hercegovine a raspored podjele sredstava biće dogovoren tokom pregovora˝, navodi se u saopštenju sa sjednice.

Usvojen je i izvještaj o izvršenju budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza za prvi kvartal u kome je navedeno da su ˝ukupno ostvareni prihodi, finansiranje i primici na raspolaganju institucijama BiH iznosili 228.893.646 KM ili 98 odsto u odnosu na četvrtinu planiranih prihoda, finansiranja i primitaka u budžetu za prošlu godinu˝.

Savjet ministara BiH dao je i saglasnost za glasanje državljana Republike Srbije na teritoriji Bosne i Hercegovine na parlamentarnim izborima u Srbiji zakazanim za 21. jun kao i saglasnost za glasanje državljana Hrvatske u BiH na izborima za Hrvatski sabor koji se održavaju 4. i 5. jula.

XS
SM
MD
LG