Dostupni linkovi

REM: Lista koju predvodi Vučić najzastupljenija u medijima


Vučić na onlajn predizbornom skupu SNS-a (16. maj 2020)
Vučić na onlajn predizbornom skupu SNS-a (16. maj 2020)

U periodu od 30. maja do 5. juna, tokom predizborne kampanje u Srbiji, najzastupljeniji u elektronskim medijima bili su analitičari, izborne komisije i organizacije koje se bave monitoringom kampanje, a među izbornim učesnicima lista Aleksandar Vučić – za našu decu, objavilo je Regulatorno telo za elektronske medije (REM).

Lista čiji je nosilac predsednik Srbije dobila je devet i po sati televizijskog vremena, opoziciona Ujedinjena demokratska Srbija (UDS) pet sati i 16 minuta, a lista Ivica Dačić - SPS, JS - Dragan Marković Palma bila je zastupljena sa četiri sata i 15 minuta, dok je analitičarima i ostalim učesnicima kampanje, Republičkoj i Pokrajinskoj izbornoj komisiji, REM-u i ostalim organizacijama za monitoring kampanje posvećen jedan dan i osam sati.

Opozicioni blok Savez za Srbiju (SzS), koji bojkotuje izbore, bio je zastupljen tri sata i 39 minuta, slede opozicione liste lista Sergej Trifunović - Pokret slobodnih građana PSG) sa tri sata i 53 minuta i lista dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka sa tri sata i 26 minuta.

Na Prvom programu Radio-televizije Srbije (RTS) najviše vremena dobila je opoziciona lista Milica Đurđević Stamenkovski - Srpska stranka Zavetnici, ukupno 51 minut, a sledi je Srpska radikalna strana (SRS) sa 10 minuta manje i lista Savez vojvođanskih Mađara - Ištvan Pastor sa 34 minuta. Lista Aleksandar Vučić - Za našu decu imala je 16 minuta i 41 sekundu.

Na TV Pink najzastupljenija je bila lista Aleksandar Vučić - Za našu decu sa sat i pet minuta, lista SPS-JS sa 29 i po minuta i UDS sa 21 minut.

I na TV Hepi je bila najzastupljenija lista Aleksandar Vučić - Za našu decu sa sat i 41 minut, a slede UDS sa 10 minuta manje i opozicioni Pokret Metla 2020 sa sat i tri minuta.

Najviše vremena na TV B92 dobila je lista Aleksandar Vučić - Za našu decu, sat i minut, a slede Metla sa 43 minuta i UDS sa 34 minuta.

Najzastupljenija na TV Prva bila je lista Aleksandar Vučić - Za našu decu sa sat i minut, a za njom PSG sa 23 minuta i Zavetnici sa 16 minuta.

Po preseku REM, na TV N1 najviše vremena bio je zastupljen SZS sa dva sata i 44 minuta, a slede PSG sa sat i 58 minuta i SPS-JS sa sat i 50 minuta. Lista Aleksandar Vučić-Za našu decu imala je sat i 29 minuta.

XS
SM
MD
LG