Dostupni linkovi

Džonson: Samci od vikenda mogu u posjetu drugom domaćinstvu


Britanski premijer Boris Džonson
Britanski premijer Boris Džonson

Odraslima u Velikoj Britaniji koji žive sami ili su samohrani roditelji biće dozvoljeno da od ovog vikenda posjećuju druge porodice u kućama, bez držanja distance od dva metra, izjavio je u srijedu britanski premijer Boris Džonson.

On je tokom konferencije za novinare rekao da ima mnogo ljudi, posebno onih koji žive sami, koji su usamljeni i bore se sa nemogućnošću da vide prijatelje ili rodbinu – prenosi Rojters.

"Od ovog vikenda ćemo dozvoliti odraslim samcima ili samohranim roditeljima sa djecom mlađom od 18 godina da posjete drugo domaćinstvo", istakao je Džonson.

On je također u srijedu, 10 juna rekao i da je odluka o vremenu uvođenja izolacije korona virusa donesena na temelju naučnih dokaza i prerano je reći da li su ograničenja uvedena prekasno – piše Rojters.

Ranije u srijedu, Nil Ferguson, bivši član vladine Naučno-savjetodavne grupe za vanredne situacije (SAGE), rekao je da bi broj smrtnih slučajeva u Britaniji od COVID-19 mogao biti prepolovljen da je izolacija uvedena sedmicu ranije.

"Tada smo donosili odluke o vođenju SAGE-a, uključujući profesora Fergusona, za koje smo mislili da je prava za ovu zemlju", kazao je Džonson.

On je dodao da se lekcije moraju naučiti, ali kako misli da je u ovoj fazi preuranjeno, jer je previše toga što se ne zna.

XS
SM
MD
LG