Dostupni linkovi

U Argentini rast broja zaraženih, više od 1.000 u jednom danu


Zdravstveni radnik radi olfaktorni test - praćenje rada osjeta mirisa - stanovniku u naselju Altos de San Lorenzo, u blizini grada La Plata, 65 km od Buenos Airesa, 7 juni 2020.

Argentina je potvrdila više od 1.000 novih slučajeva virusa korona tokom prethodnog dana dok stopa zaraze nastavlja da raste iako su mjere blokade produžene u glavnom gradu Buenos Ajresu, epicentru epidemije, javlja Rojters.

Ministarstvo zdravlja registrovalo je 1.141 novi slučaj zaraze i 24 smrtna ishoda tokom prethodna 24 časa. Ukupan broj zaraženih sada je 24.761, a umrlih 717.

BLOG UŽIVO O KORONA VIRUSU

Latinska Amerika je postala novo žarište pandemije. Stopa širenja zaraze u Argentini ipak je niža nego u susjednom Čileu, gdje je juče registrovano 3.913 novih slučajeva, ili u Brazilu sa 32.091 novim slučajem.

Argentina je prošle sedmice produžila restrikcije u Buenos Ajersu, a ostale oblasti u zemlji prešle su na "obavezno i preventivno fizičko distanciranje".

Veći dio zemlje bio je obuhaćen striktnim mjerama od 20. marta. Komercijalni avionski letovi zabranjeni su do 1. septembra, što je jedna od najstrožih mjera protiv epidemije u svijetu.

XS
SM
MD
LG