Dostupni linkovi

Danas: Pismo članovima DS, traži se skupština stranke


Zoran Lutovac
Zoran Lutovac

Svi članovi Demokratske stranke (DS) dobili su u petak pismo, naslovljeno sa Apel za odbranu demokratije i prava, u kome se traži da se održe unutarstranački izbori, odnosno, sazove skupština Stranke.

Kako piše list Danas u izdanju od subote, 6. juna, pismo su, između ostalih, potpisali Vida Ognjenović, Dragan Domazet, Nada Kolundžija, Dragoslav Šumarac, Ljiljana Lučić, Nikola Lunić, Petar Radojčić, Božidar Đelić, Nataša Vučković, Lejla Ruždić i drugi.

Grupa članova nezadovoljnih politikom bojkota izbora lidera Zorana Lutovca u više navrata je pokušavala da sazove Glavni odbor stranke i da pokuša da na toj sednici promeni odnos snaga u korist izlaska na izbore kao i da Lutovcu izglasa nepoverenje, podseća Danas.

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac odložio je za 21. jun, dan izbora u Srbiji, sednicu Glavnog odbora (GO) DS, koja je trebalo da se održi 31. maja. Kako je obrazloženo, do odlaganja je došlo zbog zdravstvenih i zakonskih ograničenja usvojenih zbog pandemije korona virusa.

XS
SM
MD
LG