Dostupni linkovi

Epidemija u Francuskoj 'dovedena pod kontrolu'


Mulhouse, Francuska, 16. ožujka

Epidemija oboljenja COVID-19 sada je "pod kontrolom" u Francuskoj, izjavio je šef vladinog znanstvenog savjetodavnog tijela Jean-Francois Delfraissy.

"Možemo utemeljeno reći da je virus trenutno pod kontrolom. Virus i dalje cirkulira, naročito u pojedinim regijama, ali cirkulira polako", rekao je Delfraissy radiju France Inter.

Ovaj imunolog i njegove kolege imenovani su u savjetodavni panel dok su se vlasti borile protiv epidemije koja je u Francuskoj odnijela više od 29.000 života.

Dnevni broj smrtnih slučajeva značajno je opao, a 4. lipnja registrirana su 44 smrtna ishoda, navodi se u podacima Ministarstva zdravstva, prenio je AFP.

Delfraissy je rekao da se trenutačno u Francuskoj dnevno bilježi oko 1.000 novih infekcija, dok ih je počekom ožujka bilo oko 80.000, prije uvođenja blokade javnog i poslovnog života.

Francuska je do 2. lipnja imala ukupno 151.325 potvrđenih slučajeva COVID-a 19. Od tog dana ponovo je dozvoljen rad restorana.

Dužnosnici su upozorili na oprez i napomenuli da se ne vrši sustavno testiranje pacijenata za koje se sumnja da su zaraženi korona virusom. To znači da je stvarni broj zaraženih veći od zvaničnog, ocjenjuje AFP.

XS
SM
MD
LG