Dostupni linkovi

Zatvara se privremena COVID bolnica na Beogradskom sajmu


Postavljanje privremene kovid bolnice na SAjmu u Beogradu, 24. mart 2020.

Privremena bolnica na Beogradskom sajmu, koju su pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije uredili za prihvat osoba sa lakšim simptomima zaraze korona virusom, od četvrtka 4. juna je zvanično zatvorena za prijem novih pacijenata, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Koordinator privremene bolnice na Sajmu, pukovnik Veljko Milić izjavio je da su u toj bolnici smeštena 103 pacijenta i da će deo njih biti prevezen u bolnicu u opštini Mladenovac.

"Prvih 46 pacijenata biće danas prevezeno u Specijalnu bolnicu za interne bolesti u Mladenovcu, dok preostalih 57 čeka rezultate jučerašnjeg testiranja. Ako rezultat bude negativan, sanitetskim vozilima će biti prevezeni na svoje adrese i tamo će 14 dana biti u izolaciji. Ako rezultat bude pozitivan biće i oni prebačeni u bolnicu u Mladenovcu", rekao je Milić, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Prvi pacijenti su u privremenu bolnicu na Beogradskom sajmu primljeni 29. marta. Prema podacima Ministarstva odbrane, kroz nju je prošlo oko 1.300 ljudi pozitivnih na korona virus, a o njima je brinulo 620 zdravstvenih radnika.

U Srbiji je do četvrtka, 4. juna u 15 časova zabeležena ukupno 11.571 osoba pozitivna na korona virus. Preminulo je 246 ljudi, a ozdravilo je 6.910 pacijenta.

Trenutno je hospitalizovano 470 pacijenata, od kojih je 15 priključeno na respirator.

XS
SM
MD
LG