Dostupni linkovi

Kneset suspendovao rad zbog zaraženog poslanika


Izraelski parlament, arhivska fotografija

Izraelski parlament suspendovao je danas, 4. juna, rad jer je jedan poslanik bio pozitivan na testu na korona virus, a pojedine škole ponovo su zatvorene zbog bojazni od širenja zaraze, javlja agencija Rojters.

Izrael je preduzeo striktne mjere protiv epidemije u martu, što je dovelo do pada broja novih slučajeva zaraze. Mjere su ublažene tokom nekoliko prethodnih sedmica, ali zvaničnici brinu da će opuštanje u javnosti dovesti do obnavljanja epidemije.

Od zaposlenih u Knesetu koji ne obavljaju suštinske poslove zatraženo je da ostanu kod kuće, a današnji sastanci skupštinskih komisija odgođeni su jer je poslanik Sami Abu Šahadeh zaražen virusom korona.

"Apelujem da svi koji su bili u mojoj neposrednoj okolini odu u samoizolaciju i da se testiraju", napisao je Abu Šahadeh na "Tviteru".

On je dodao da je "virus i dalje među nama i da povratak u rutinu olakšava veće i obimnije širenje virusa".

Škole u Izraelu otvorene su prošlog mjeseca, ali postoji bojazan da se virus širi među djecom uprkos mjerama predostrožnosti. Izraelski mediji javili su danas da su 42 škole ponovo zatvorene zbog novih slučajeva zaraze.

U Izraelu je do 4. juna registrovano 17.429 pozitivnih slučajeva na korona virus, a preminula je 291 osoba.

XS
SM
MD
LG