Dostupni linkovi

Bivši svetski šampion u boksu ponudio da plati Flojdovu sahranu


Flojd Mejveder (levo)
Flojd Mejveder (levo)

Bivši svetski bokserski šampion Flojd Mejveder (Floyd Mayweather) ponudio je da plati troškove sahrane Džordža Flojda (George Floyd), Afroamerikanca koji je umro tokom intervencije policije u Mineapolisu 25. maja.

Mejvederova kompanija je preko Tvitera poslala ponudu, a američki mediji preneli su da je porodica Džordža Flojda to prihvatila.

Flojd je umro 25. maja u Mineapolisu, posle intervencije policije. Prema optužnici, policajac je prilikom hapšenja gotovo devet minuta držao koleno na Flojdovom vratu, uključujući dva minuta i 53 sekunde pošto je izgubio svest.

Dan posle smrti Flojda u Mineapolisu su izbili protesti koji su ubrzo postali nasilni i proširili se na desetine američkih gradova, a do sada je, prema podacima agencije Asošijejted pres (AP) uhapšeno najmanje 5.600 ljudi. U nekoliko gradova širom SAD je uveden i policijski čas, a predsednik SAD Donald Tramp (Trump) najavio je slanje vojske ukoliko se neredi ne smire.

Mejveder je svojevremeno platio i sahranu svog bivšeg protivnika Djenara Ernandesa (Genaro Hernández), kao i legendarnog boksera Džoa Frejzera (Joe Frazier).

XS
SM
MD
LG