Dostupni linkovi

U Republici Srpskoj 14 novozaraženih, Federacija BiH bez novih slučajeva


U posljednja 24 sata, od posljednjeg epidemiološkog izvještaja, u Republici Srpskoj (RS) korona virus je potvrđen kod 14 osoba od kojih su dvije mlađe, devet srednje i tri starije životne dobi, a testiranje je izvršeno na 578 laboratorijskih uzoraka, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Jedna osoba je preminula od posljedica COVID-19 bolesti. Radi se o muškarcu starije životne dobi iz Prijedora, sa hroničnim udruženim oboljenjima.

Pratite BLOG o pandemiji

Iz Federalnog zavoda za javno zdravstvo saopšteno je da je u protekla 24 sata u Federaciji BiH testirano 111 uzoraka na korona virus, te da nije zabilježen niti jedan pozitivan slučaj.

Na području Federacije BiH do sada je virus potvrđen kod ukupno 1.082 osobe, ukupno je 39 smrtnih slučajeva povezanih uz oboljenje od COVID-19. U Republici Srpskoj su potvrđena ukupno 1.422 slučaja korona virusa, a preminulo je ukupno 111 osoba.

U Brčko distriktu je do ponedjeljka, 1. juna registrovano ukupno 20 potvrđenih slučajeva korona virusa, izliječeno je 16, a preminule su četiri osobe.

Od prvog juna zvanično su otvorene granice za građane Srbije, Crne Gore i Hrvatske bez dodatnih ograničenja i uz pridržavanje epidemioloških mjera koje izdaju epidemiološki zavodi. Najavljeno je i da aerodromi mogu da počnu sa radom, a od 31. maja u Federaciji BiH, više nije obavezno nošenje maski na otvorenom prostoru ukoliko postoji mogućnost razmaka od dva metra, dok je nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru i dalje obavezno.

Prema podacima Ministarstva civilnih poslova BiH, ukupno na području države do sada su bile zaražene 2.524 osobe, od čega je 1.888 izliječeno. Ukupno je testirano 65.900 ljudi.

Od posljedica korona virusa u Bosni i Hercegovini su preminule 154 osobe.

XS
SM
MD
LG