Dostupni linkovi

U BiH devet osoba pozitivno na korona virus


Sarajevo 26. maja
Sarajevo 26. maja

U posljednja 24 sata na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu testirano je 277 uzoraka na prisustvo korona virusa.

Kako su za RSE potvrdili iz UKC-a, osam uzoraka bilo je pozitivno. Iz Tešnja je pozitivno sedam, a iz Usore jedan uzorak.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo RS, Univerzitetskom kliničkom centru RS, Službi za mikrobiologiju Bolnice Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici Foča izvršeno je testiranje 475 laboratorijskih uzoraka, a novi korona virus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod jedne osobe. Radi se o muškarcu srednje životne dobi iz Banjaluke.

"Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.395 slučaja korona virusa, a preminulo je ukupno 110 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus", saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo RS.

U Republici Srpskoj, od novog korona virusa, do sada se oporavilo ukupno 873 osoba, a na (SARS-CoV-2) testirano je ukupno 26.822 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih je 102, u UKC RS 33, a u opštim bolnicama 69. Na Odjeljenju COVID-19 UKC-a RS hospitalizovano je 26 pacijenata s težom i srednje teškom kliničkom slikom, dok je u izolaciji pet pacijenta.

Prema zvaničnim podacima Ministarstva civilnih poslova u BiH je od početka epidemije 2.485 osoba bilo pozitivno na korona virus. Do sada se oporavilo 1.803, a preminule su 153 osobe.

XS
SM
MD
LG