Dostupni linkovi

Danas obdukcija tijela stradalih migranata u Cazinu


Ilustracija
Ilustracija

Obdukcija tijela dvojice stranih državljana koji su stradali u međusobnom sukobu migranata u naselju Crnaja u Cazinu, u Bosni i Hercegovini, biće obavljena danas, u petak 29. maja.

Dva migranta su smrtno stradala u četvrtak u poslijepodnevnim satima. Kako je za Radio Slobodna Evropa (RSE) izjavio Ale Šiljdedić, glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova tog kantona, građani su uputili dojavu o sukobu u naselju Crnaja.

Tom prilikom je više migranata i izbjeglica povrijeđeno, a osam osoba privedeno u policijsku stanicu, naveo je ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Nermin Kljajić u informaciji, u koju je RSE imala uvid.

Identitet dvojice stradalih još nije utvrđen, a za počiniocem ili počiniocima se traga, potvrđeno je za RSE u Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona.

"Uviđaj je sinoć prekinut zbog slabe vidljivosti i kiše koja je počela padati te je nastavljen rano jutros. Ljekar mrtvozornik je konstatirao da je smrt bila nasilna", kazao je Damir Smajić, sekretar Tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

XS
SM
MD
LG