Dostupni linkovi

Savez za Srbiju: Izveštaj REM-a još jedan razlog za bojkot


Lideri Saveza za Srbiju
Lideri Saveza za Srbiju

Savez za Srbiju (SZS) saopštio je da je izveštaj Regulatornog tela za elektronske medije (REM) po kojem "izborna lista Saveza za Srbiju" ima više prostora u medijima od SNS, pokazatelj da REM zapravo ne postoji i da je to telo jedan od razloga zašto SZS bojkotuje izbore.

U saopšenju je navedeno da "članovi REM-a znaju da SZS ne učestvuje na izborima, kao što znaju da se ne mogu sabirati sekunde na kablovskim televizijama koje može da vidi trećina Srbije i sekunde na televizijama sa nacionalnom frekvencijom".

"Znaju da je N1 televizija kanal koji ima samo informativni program i u čije emisije predstavnici vlasti do sada nisu dolazili, ali ih zato u dnevnicima ove televizije samo kroz izjave Aleksandra Vučića ima 20 puta više nego cele opozicije zajedno", kao i da je "odnos Vučića i celokupne opozicije u dnevnicima RTS-a 99:1".

SZS je dodao da u ovoj godini nijedan lider opozicije nije bio gost na javnom servisu i da REM zna još mnogo toga zbog čega Srbija nastavlja da pada na rang-listi slobode medija Reportera bez granica.

"Sve to znaju, ali sprovode gebelsovsku politiku i nastavljaju da bez trunke stida lažu narod čime su ovo telo pretvorili u servis Aleksandra Vučica i njegove fabrike laži. I zbog toga će odgovarati građanima koji ih plaćaju", naveo je SZS u saopštenju.

Ova grupacija je od ranije najavila bojkot parlamentarnih i lokalnih izbora zakazanih za 21. jun, ali se deo opozicionih stranaka predomislio i odlučio da na njima učestvuje, poput Pokreta slobodnih građana.

Vlasti Srbije pozvale su međunarodne posmatrače da prate izborni proces.

XS
SM
MD
LG