Dostupni linkovi

Marković: Neka nas niko ne plaši litijama


Crnogorski premijer Duško Marković (u sredini)
Crnogorski premijer Duško Marković (u sredini)

Razgovori Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve (SPC) u vezi sa Zakonom o slobodi vjeroispovijesti biće nastavljeni kada se za to steknu uslovi, rekao je premijer Duško Marković, dodajući da je dobio pismo od SPC i predlog za nastavak razgovora.

„Razgovori mogu da krenu kada se stvori povoljan ambijent u punom povjerenju i spremnosti i jedne i druge strane da se razgovor vodi u dobrom duhu a ne ucjenama. Lično ću se založiti da to bude što prije, ali to ne zavisi samo od Vlade nego i od druge strane“, kazao je Marković na konferenciji za medije.

On je kazao da je vidio najave koje govore o tome da ako se ne počne sa dijalogom da odmah kreću litije.

„Ako javna okupljanja budu dozvoljena sjutra neka sjutra krenu sa litijama. Neka niko ne plaši litijama. Litije neće biti razlog da Vlada mijenja svoju politiku“, naglasio je Marković.

Zakon o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom statusu vjerskih zajednica u Crnoj Gori, koji je izazvao nezadovoljstvo Srpske pravoslavne crkve (SPC) i opozicije predvođene Demokratskim frontom (DF) stupio je na snagu, 8. januara zbog čega su organizovane litije, koje su zbog virusa korona, u martu prekinute.

XS
SM
MD
LG