Dostupni linkovi

Počelo suđenje po tužbi Andreja Vučića protiv Miroslava Aleksića


Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke

Nakon početka suđenja po tužbi Andreja Vučića protiv potpredsednika opozicione Narodne stranke (članice Saveza za Srbiju, SzS) Miroslava Aleksića, novinarima je Aleksićev advokat, Borivoje Borović rekao da je tražio izuzeće sudije zbog "pristrasnosti", što je Vučićev advokat Vladimir Đukanović ocenio kao pokušaj odugovlačenja postupka, javlja RTS.

Borović je rekao da mu je sudija uskratio da postavi neka pitanja koja je imao kao Aleksićev punomoćnik, zbog čega je tražio njegovo izuzeće.

Afera „Jovanjica“ o navodnoj poveznosti vrha vlasti Srbije sa uhapšenim za proizvodnju droge otvorena je krajem 2019. godine, kada je na istoimenom poljoprivrednom imanju kod Stare Pazove pronađena plantaža marihuane.

Uhapšeno je devet osoba, među kojima i vlasnik imanja Predrag Koluvija, koji je osumnjičen da je bio vođa organizovane kriminalne grupe koja se bavila uzgojem marihuane, kao i da je falsifikovao isprave i nedozvoljeno držao oružje.

Tužilaštvo je povodom krivične prijave koju je 9. decembra 2019. godine podneo gradonačelnik Novog Sada i funkcioner vladajuće Srpske napredbne stranke (SNS) Miloš Vučević protiv Aleksandra i Andreja Vučića u vezi sa slučajem "Jovanjica", utvrdilo i 31. januara saopštilo da "ne postoje osnovi sumnje da su Aleksandar i Andrej Vučić izvršili bilo koje krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti".

Aleksić: Cilj tužbe Andreja Vučića skretanje pažnje sa slučaja „Jovanjica“

Lider Narodne stranke Miroslav Aleksić tvrdi da je privatna tužba protiv njega podneta sa ciljem da se skrene pažnja sa istrage slučaja „Jovanjica“, a povodom nalaza nadležnog tužilaštva, koje je utvrdilo da Andrej Vučić nije kontaktirao sa vlasnikom "Jovanjice" Predragom Koluvijom. On smatra da treba obaviti i analizu telefonskog aparata.

Vučićev advokat uzvraća da se "druga strana" služila „bestidnom manipulacijom“ i uvodila u postupak dokaze koji nemaju veze sa tužbom Andreja Vučića prema Aleksiću.

"Oni pokušavaju da odugovlače ovo suđenje izuzećem sudije i da prikrivaju svoj lopovluk i kriminal. To je njihova taktika i dokaz njihove nervoze. Nemam nikakvu dilemu da će Aleksić za izreknutu laž morati da plati kaznu", rekao je Đukanović.

Vučićev advokat: Aleksić će za laž morati da plati kaznu

On je poručio da "niko ne može da se bavi politikom na ozbiljan način tako što će da iznosi laži o nekome"

Đukanović je rekao i da je suština cele priče bio pokušaj kriminalizacije porodice Aleksandra Vučića.

Đukanović je takođe rekao da postoji obaveštenje nadležnog tužilaštva da nikakve kontakte Andrej Vučić nije imao sa Koluvijom.

"Pričaju o veštačenju telefona...Andrej Vučić nije stranka u postupku, već Koluvija. Neumoljivi su dokazi na našoj strani i bilo bi sramota da se završi drugačije nego presudom porotiv Aleksića", zaključio je Đukanović.

XS
SM
MD
LG