Dostupni linkovi

U Južnoj Koreji 16 novih slučajeva zaraze


Pozdravljanje učenika u Seulu, maj 2020.
Pozdravljanje učenika u Seulu, maj 2020.

Južna Koreja prijavila je danas 16 novih slučajeva zaraze korona virusom u poslednja 24 časa, a zvaničnici se žure da ograniče prenos zaraze uoči planiranog vraćanja još dva miliona dece u škole ove nedelje, javlja AP.

Korejski Centar za kontrolu i prevenciju bolesti objavio je danas da je sa ovih 16 novih slučajeva ukupan broj zaraženih je 11.206 i umrlih 267.

Od 16 novozaraženih 13 su iz gusto naseljenog centralnog dela Seula gde je više od 200 infekcija vezano za noćne klubove i mesta za zabavu gde su početkom maja ljudi počeli da se vraćaju u velikom broju. Prenos zaraze koji je usledio posle opuštenog stava oko društvenog distanciranja povećao je zabrinutost uoči planiranog nastavka postepenog otvaranja škola. Otvaranje škola počelo je prošle nedelje sa završnim razredima srednjih škola.

BLOG UŽIVO O KORONA VIRUSU

Ove nedelje je planirano da se u škole vrate mlađi razredi srednjih škola, završni i prvi i drugi razredi osnovnih škola kao i obdaništa. Dalja otvaranja su planirana za početak juna.

"Važno je da svaki pripadnik naše nacije sarađuje tako da lokalni prenos zaraze ne stigne do škola i da se infekcije studenata ne prošire na lokalne zajednice", rekao je ministar zdravlja Park Neung-hu na današnjem sastanku posvećenom virusu.

XS
SM
MD
LG