Dostupni linkovi

Lukač demantuje Dodika: Nema nikakvog prisluškivanja


Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske (RS) Dragan Lukač, na sjednici Narodne skupštine tog bosanskohercegovočkog entiteta u četvrtak, demantovao je navode koje je dan ranije iznio član Predsjedništva BiH Milorad Dodik o prisluškivanju opozicije.

"Tačno je da je sinoć gospodin Dodik vodio određenu političku igru sa Stanivukovićem (Draškom) i Vukanovićem (Nebojša). Mi znamo, koji smo duže u Skupštini, da se njegovim pojavljivanjem dešavaju takve stvari, upravo s tim poslanicima. Mnogi najavljuju krivičnu prijavu protiv Dodika”, kazao je Lukač.

Član Predsjedništva BIH Milorad Dodik je na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske u srijedu (20. maja) za govornicom izjavio da sluša telefonom predstavnike opozicije, te da svaka vlast sluša opoziciju. Izjavio je i da mu razgovore dostavlja ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukač.

Lukač je dodao i kako se po jednom predmetu može voditi samo jednom prijavom, a da je prijavu protiv Dodika već uputio poslanik Srpske demokratske stranke (SDS) Milan Tubin.

“Žao mi je niste bili dovoljno brzi", kazao je Lukač u Narodnoj skupštini RS.

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač tvrdi da je riječ o političkoj igri, koju, kako kaže, Dodik vodi sa pojedincima “koje ne shvata ozbiljno”.

“Ja lično tvrdim da nema nikakvog prisluškivanja u RS, osim onih koji se bave nekim kriminalom i u skladu sa sudskim odlukama", naveo je Lukač.

Lukač je pozvao i Nezavisni odbor Narodne skupštine RS da dođu u Ministarstvo unutrašnjih polsova i provjere ove navode.

Transparency International u Bosni i Hercegovini (TI BiH) podnio je krivičnu prijavu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine protiv člana Predsjedništva Milorada Dodika zbog postojanja osnova sumnje da je kao službeno lice izvršio krivično djelo neovlašćeno prisluškivanje i zvučno ili optičko snimanje, potvrdila je za Radio Slobodna Evropa (RSE) direktorica TI BIH Ivana Korajlić.

XS
SM
MD
LG