Dostupni linkovi

Vučić: Još jedno povećanje plata zdravstvu krajem godine


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, 23. mart 2020. godine
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, 23. mart 2020. godine

Pred kraj godine ponovo će biti povećane zarade zdravstvenim i prosvetnim radnicima, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Sve ovo smo izdržali lakše nego drugi. Neće biti smanjenja plata u javnom sektoru, što će biti redak slučaj Evropi, već ćemo gledati i da povećamo opet plate na kraju godine zdravstvenim radnicima i prosvetnim radnicima, a nadam se i vojsci, policiji i socijalnim radnicima", rekao je Vučić tokom obilaska radova na rekonstrukciji Zdravstvenog centra Prokuplje.

Vučić: Imaćemo isti BDP kao Hrvatska već krajem 2021.

Istakao je da u privrednom razvoju Srbija ubrzano stiže zemlje koje su bile ispred nje i da očekuje da, već krajem 2021. godine, po bruto društvenom proizvodu (BDP-u), ona sustigne i Hrvatsku.

"Očekujem da ćemo krajem 2021. godine, a naš plan je bio da se to desi 2027. godine, da imamo isti BDP kao Hrvatska. To je naš plan. To samo govori kojom brzinom Srbija sustiže druge i zato možemo da obnavljamo sve ove objekte, kao u Prokuplju", naveo je Vučić.

Dodao je da u Prokuplje, niti u toplički kraj, nikada nije uloženo odjednom oko 30 miliona evra.

"Važno je da se Evropa ekonomski što pre podigne, jer je to dobro i za srpsku ekonomiju", naglasio je Vučić.

Nove podsticajne mere za zapošljavanje posle epidemije

Predsednik Srbije je dodao i da, iako sad postoji pravilo da nije važno koliki je javni dug, Srbija neće dozvoliti da upadne “u zamku” i da javni dug zemlje neće biti iznad 60% BDP-a.

Najavio je, međutim, dodatne podsticaje kompanijama za zapošljavanje posle epidemije korona virusa.

XS
SM
MD
LG