Dostupni linkovi

Tužilaštvo: Pritvorena direktorka gerontološkog centra u Negotinu


Ilustracija
Ilustracija

Više javno tužilaštvo u Negotinu odredilo je zadržavanje Branki P. direktorki Doma za stara lica "Radost" u Negotinu, jer nije preduzela propisane i potrebne mere za sprečavanje širenja korona virusa u toj ustanovi, potvrdila je za Radio Slobodna Evropa (RSE) tužiteljka Ksenija Branković.

Branković je za RSE izjavila da je direktorki Doma za stara lica "Radost" određeno zadržavanje od 48 sati i da će u utorak biti saslušana u Tužilaštvu.

Na teret joj se stavlja teško krivično delo protiv zdravlja ljudi u vezi sa širenjem zaraze.

Život u gerontološkom centru u vreme pandemije
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:04:16 0:00

Kako ja tužiteljka Branković izjavila za RSE, krivična prijava protiv direktorke negotinskog Doma za stara lica "Radost" podneta je još 30. aprila, ali je privedena tek danas, jer je i sama bila zaražena od Covida-19 i lečila se do 18. maja. Nakon dva negativna testa, Branka P. je privedena.

Više javno tužilaštvo u Negotinu je odmah po saznanju da je u domu zaraženo više lica korona virusom, podnelo zahtev Policijskoj stanici u Negotinu za prikupljanje obaveštenja.

Kako je za RSE izjavila tužiteljka Ksenija Branković, u Domu za stare "Radost" od Covida 19 zaraženo je 49 lica, a šest štićenika je umrlo.

Medicinsko osoblje i tehničari Doma za stare "Radost" u Negotinu koji su pozitivni na korona virus krajem prošlog meseca smešteni su u Nišku banju i Sokobanju i svi imaju lakšu kliničku sliku, dok je pet korisnika doma u Kliničkom centru u Nišu i jedan od njih je na respiratoru, izjavila je za Radio Televiziju Srbije 27. aprila ovlašćeno lice vlasnika doma Biljana Didić.

Krajem aprila dom je ispražnjen i ekipe ruskih stručnjaka i Vojske su ga dezinfikovale.

XS
SM
MD
LG