Dostupni linkovi

Grčka za prvih pet meseci izgubila milijardu evra u turizmu


Grčka, Krf
Grčka, Krf

Grčka vlada je saopštila da su prihodi od turizma, vitalne industrijske grane te zemlje, smanjeni zbog mera ograničavanja i blokade usled pandemije korona virusa i najavila će detaljne smernice o načinu funkcionisanja sezone objaviti u sredu.

"Naša zemlja, grčka ekonomija, ima direktan prihod od oko 19 milijardi evra godišnje od turizma. Dakle, morate da shvatite da sa manje od milijardu u prvih pet meseci ove godine krećemo od nule", izjavio je u portparol vlade Stelios Pecas za grčku televiziju.

Grčka je ponovo otvorila plaže i druge znamenitosti za posete turista tokom prethodna tri dana kao deo priprema za letnju sezonu, dok je otvaranje restorana najavljeno za ponedeljak.

Turizam je i u fokusu video konferencije šefova diplomatija Zapadnog Balkana i Evropske unije (EU) koji se održava u utorak na zajedničku inicijativu ministra spoljnih poslova Severne Makedonije i Grčke, a čiji je cilj, kako je najavilo zvanično Skoplje, „promocija saradnje u sledećoj fazi suočavanja sa društveno-ekonomskim posledicama pandemije“ i podrška ekonomijama.

XS
SM
MD
LG