Dostupni linkovi

Vučić: Ako bude veći broj obolelih, neće nam izbori biti najvažniji


Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić

Ako dođe do drastičnog povećanja broja obolelih od korona virusa, sigurno je da izbori neće biti prioritet, već zdravlje građana, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom obilaska radova na obnovi Kliničkog centra Srbije, komentarišući novinarske navode o povećanju broja zaraženih od korona virusa, kojih je prema zvaničnim podacima 17. maja bilo 114.

"Odlaganja izbora neće biti ukoliko stvari budemo kontrolisali, ali ukoliko ne budemo mogli da kontrolišemo rast zaraženih, država će spremno reagovati", kazao je Vučić.

U Srbiji je do sada registrovano 10.610 zaraženih korona virusom, a od posledica je preminulo 230 osoba.

Parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori u Srbiji zakazani su za 21. jun.

Obilazeći radove na izgradnji i rekonstrukciji Kliničkog centra Srbije rekao je da su građani upravo u proteklom periodu videli koliko je važno zdravstvo i da novac uložen u kliničke centre i bolnice "nije bačen u bunar".

Od 1986. godine, kako je podsetio, ništa ozbiljnije nije urađeno, što je predstavio kao i izgubljene godine i decenije za društvo i zemlju.

"Nismo imali finanasijskih, ali ni nekih drugih sposobnosti. Bili smo neodgovorni, nismo razumeli da se stvari u Evropi i svetu menjaju, da je važno da se modernizujemo i idemo u korak sa najnaprednijima", rekao je Vučić.

Posle obnove 930 novih ležajeva

Posle izgradnje i obnove, KCS će se prostirati na oko 30.000 kvadrata i dobiti 930 novih ležajeva, od kojih 200 novih u intenzivnoj nezi.

U prvoj fazi KCS će, kako je ranije najavljeno, dobiti kompletno nov urgentni centar sa 500 novih kreveta od kojih 150 na intenzivnoj nezi, 30 operacionih sala, nuklearni centar, nove ordinacije, proširenu laboratoriju.

Glavni izvođač radova je konzorcijum koji čine "GH holding" i "Delta inženjering", a na gradlištu je svakodnevno više od 300 radnika.

Radovi na obnovi KCS počeli su u avgustu 2018. godine kada je najavljen projekat vredan 110 miliona evra koji će imati dve faze.

XS
SM
MD
LG