Dostupni linkovi

Strani ambasadori položili cvijeće na Vracama, za žrtve Drugog svjetskog rata


Šefica Misije OSCE-a u BiH ambasadorica Kathleen Kavalec, zajedno s drugim ambasadorima i predstavnicima međunarodne zajednice, položila je danas cvijeće za žrtve Drugog svjetskog rata na Spomen-park Vraca i Jevrejsko groblje u Sarajevu, 16 maj 2020.

Šefica Misije OSCE-a u BiH ambasadorica Kathleen Kavalec, zajedno s drugim ambasadorima i predstavnicima međunarodne zajednice, položila je danas cvijeće za žrtve Drugog svjetskog rata na Spomen-park Vraca i Jevrejsko groblje u Sarajevu.

Kavalec je na Vracama izjavila novinarima da je danas ovdje u ime Misije OSCE-a u BiH i drugih organizacija u sastavu te organizacije.

"Naša namjera danas bila je da dođemo i odamo počast žrtvama fašizma. U našim mislima su svi srodnici nastradalih ljudi koji i dalje pate zbog onoga što se desilo članovima njihove porodice", poručila je Kavalec.

Naš cilj koji imamo kao Misija OSCE-a je, dodala je ona, da uvijek radimo na promoviranju mira i pomirenja.

"Zbog toga smo i danas ovdje", kazala je ona.

Na novinarsko pitanje ima li ovaj događaj veze s današnjom misom u Katedrali u Sarajevu, odgovorila je da je njihovo prisustvo danas na Vracama "znak poštovanja koje osjećamo prema nastradalim žrtvama i našeg razumijevanja za bol koje njihove porodice osjećaju zbog gubitka koji su doživjele".

BLOG UŽIVO: Misa za bleiburške žrtve i šetnja za antifašiste u Sarajevu

XS
SM
MD
LG