Dostupni linkovi

Krivične prijave protiv lidera DF zbog pozivanja na otpor


Čelnici crnogorskog opozicionog Demokratskog fronta Milan Knežević i Andrija Mandić
Čelnici crnogorskog opozicionog Demokratskog fronta Milan Knežević i Andrija Mandić

Policija Crne Gore je danas saopštila da je podnela krivične prijave protiv tri poslanika opozicionog Demokratskog fronta, zbog sumnje da su izvršili krivično delo pozivanje na otpor.

Postupajući po nalogu nadležnog tužioca, podgorička policija je podnela krivične prijave protiv poslanika Andrije Mandića, Predraga Bulatovića i Milana Kneževića, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, Mandić je 6. maja tokom izlaganja u Skupštini Crne Gore pozivao građane da se u što većem broju okupe na litiji u Nikšiću 12. maja.

Knežević je tokom izlaganja od mitropolita crnogorsko-primorskog Srpske pravoslavne crkve Amfilohija zahtevao da pozove građane da se okupe na toj litiji u Nikšiću u što većem broju, stoji u saopštenju.

Dodaje se da je Bulatović 7. maja pozvao Amfilohija, episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i Episkopski savet SPC u Crnoj Gori da nastave s litijama.

"Na ovaj način su, kako se sumnja, ova tri poslanika izvršila krivično delo pozivanje na otpor i na nepoštovanje Naredbe Ministarstva zdravlja o zabrani okupljanja", navela je Uprava policije.

Episkopu Joanikiju i sedmorici sveštenika Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori određeno je zadržavanje do 72 sata zbog jučerašnje litije u Nikšiću s više hiljada građana, uprkos zabrani okupljanja.

Na teret im se stavlja krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

XS
SM
MD
LG