Dostupni linkovi

Šojgu: Pomoć brzo stigla zbog odličnih odnosa Putina i Vučića


Srpski i ruski ministri odbrane, Aleksandar Vulin i Sergej Šojgu
Srpski i ruski ministri odbrane, Aleksandar Vulin i Sergej Šojgu

Ministar odbrane Rusije general Sergej Šojgu izjavio je danas da je pomoć te zemlje Srbiji u suzbijanju epidemije korona virusa bila "brza, efikasna i pravovremena" zahvaljujući "odličnim odnosima" predsednika Rusije i Srbije, Vladimira Putina i Aleksandra Vučića.

Šojgu je tokom telefonskog razgovora sa ministrom odbrane Srbije Aleksandrom Vulinom zahvalio na priznanjima koja su pripadnici ruskog tima dobili za pomoć u suzbijanju epidemije.

Na predlog Šojgua, dogovoreno je održavanje video-konferencije radi saradnje vojnomedicinskih službi i razmene zajedničkih iskustava u borbi protiv korona virusa, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Srbije.

On je obnovio poziv za učešće na Međunarodnim vojnim igrama 2020, forumu "Armija 2020" i Vojnoj paradi, što je Vulin prihvatio.

Vulin je naveo da je ruski tim odlikovan najvišim priznanjima Ministarstva odbrane za izuzetan doprinos sistemu odbrane Srbije, što je ovekovečeno svečanom ceremonijom dodele medalja, prilikom zajedničkog obeležavanja Dan pobede - 9. maja.

XS
SM
MD
LG