Dostupni linkovi

Twitter najavio da će zaposlenima dopustiti da rade od kuće 'zauvijek'


Twitter
Twitter

Twitter će svojim zaposlenicima omogućiti da rade od kuće "zauvijek", izjavio je izvršni direktor Jack Dorsey u e-mailu za cijelu tvrtku 12. svibnja.

Glasnogovornik Twittera rekao je da je kompanija "jedna od prvih tvrtki koja je prešla na model rada od kuće" zbog COVID-a 19, ali ne predviđa da će biti jedna od prvih koja će se vratiti u ured, prenosi Guardian.

"Imali smo jedinstvenu poziciju da brzo odgovorimo i omogućimo ljudima da rade od kuće, s obzirom na naš naglasak na decentralizaciji i pružanju potpore raspodijeljenoj radnoj snazi koja je sposobna za rad od bilo kojeg mjesta", objavila je tvrtka u objavi na blogu.

"Proteklih nekoliko mjeseci dokazali smo da to možemo učiniti. Dakle, ako su naši zaposlenici u ulozi i situaciji koja im omogućuje rad od kuće i to žele raditi zauvijek, to ćemo i ostvariti."

Twitter je "snažno ohrabrio" rad od kuće od 2. ožujka i naložio zaposlenicima da rade od kuće od 11. ožujka. Zaposlenici koji radije rade na daljinu, to sada mogu raditi na neodređeno vrijeme, objavio je Twitter u svojoj objavi. Oni koji se žele vratiti u ured vjerojatno će morati pričekati barem rujan.

"Kad odlučimo otvoriti urede, to se neće biti kao ranije", tvrdi tvrtka. "To će biti pažljivo, namjerno, ured po ured i postupno."

Twitter je obustavio gotovo sva poslovna putovanja zaposlenika i sve svoje osobne događaje do 2021. Tvrtka također daje veće naknade za kupovinu potrepština za dom, uključujući radne stolove i stolice.

XS
SM
MD
LG