Dostupni linkovi

Devet novozaraženih u Hrvatskoj, jedan smrtni slučaj


Dizajnirana zaštitna maska u Zagrebu, 3. mart 2020.
Dizajnirana zaštitna maska u Zagrebu, 3. mart 2020.

U Hrvatskoj je zabilježeno devet novozaraženih osoba, od toga sedam na Braču i dvije osobe u Brodsko-posavskoj županiji, izvijestio je na redovitoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera Civilne zaštite u Zagrebu ministar zdravstva Vili Beroš.

Unazad 24 sata umro je jedan oboljeli, muškarac u dobi od 84 godine sa kroničnim bolestima, pa je ukupni broj preminulih 91.

BLOG o korona virusu

Kako je to deveti preminuli štićenik koprivničkog javnog doma za starije osobe, ravnateljica doma dala je ostavku.

Ozdravljenih je u Hrvatskoj 1.784, od toga unazad 24 sata njih 20.

Hospitalizirano je 160 osoba, devet manje nego dan ranije, a na respiratoru je 12 osoba.

Do sada je testirano 46.071 osoba, od toga unazad 24 sata njih 1.169. Postotak pozitivnih je i dalje nizak i iznosi 4,77 posto.

Kako se u srpnju u Hrvatskoj očekuju parlamentarni izbori, Beroš je na novinarsko pitanje kazao kako osobe u samoizolaciji koje nemaju simptome - ako stave masku - mogu doći na glasanje.

Ulazak stranaca u Hrvatsku

Voditelj Nacionalnog stožera Civilne zaštite i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio je da je do ponedjeljka u 13 sati u Hrvatsku ušlo 667 stranih državljana po novom režimu bez obavezne karantene.

O tome imaju li oni doista posebno strane razloge za ulazak u Hrvatsku odlučuje granična policija na licu mjesta.

Među njima je bilo 285 Slovenaca, preko 20 Nijemaca, Austrijanaca, i 60 državljana trećih zemalja među kojima ima i državljana Srbije, izvijestio je Božinović.

"Rezervacija za hotel može biti razlog ulaska u Hrvatsku", pojasnio je Božinović.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak potvrdio je da si u ponedjeljak imao telefonsku konferenciju sa slovenskim kolegama oko modaliteta dolaska slovenskih turista u Hrvatsku, ali da će odluka biti donesena na ministarskoj razini.

XS
SM
MD
LG