Dostupni linkovi

Mijenja se posada broda 'Budva', na kojem je zaplijenjen kokain


Brod "Aresa", na kom su krajem februara 2020, u vodama Venecuele, uhapšena petorica državljana Crne Gore, a tom pirlikom je zaplenjeno 5,7 tona kokaina
Brod "Aresa", na kom su krajem februara 2020, u vodama Venecuele, uhapšena petorica državljana Crne Gore, a tom pirlikom je zaplenjeno 5,7 tona kokaina

Kompletna posada broda „Budva“, na kojem je 2. maja njemačka policija zaplijenila pola tone kokaina, trebalo bi u subotu, 9. maja da bude kompletno zamijenjena novom postavom, sastavljenom od crnogorskih pomoraca, najavio je direktor kompanije Barska plovidba Tihomir Mirković.

On je u izjavi za Radio Slobodna Evropa kazao da će za novog zapovjednika biti imenovan kapetan Mensur Mavrić iz Ulcinja.

"Radimo na smjeni i 90 odsto je sigurno da će ona biti realizovana, ali čekaju se još neke dozvole za let crnogorske avio-kompanije Montenegro airlines. Svi su se angažovali i sve je spremno za to", navodi Mirković.

Smjena posade je planirana da krene u subotu u šest sati, direktnim vanrednim letom za Lisabon.

Iz Vlade su prethodno saopštili da je njihov prioritet povratak pomoraca, koji se nalaze širom svijeta i da im je upravo zbog toga namijenjen naredni let, 9. maja za Lisabon.

''Uložićemo sve napore da im obezbijedimo brz i siguran povratak u Crnu Goru'', navedeno je iz Vlade.

Podsjetimo, crnogorska policija, u saradnji sa partnerskim službama Velike Britanije, Portugala, Španije, Holandije, Njemačke i američke Agencije DEA, realizovala je akciju koja je rezultirala presjecanjem rute krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike ka Evropi.

Od 23 člana posade, sve državljani Crne Gore, jedan je uhapšen.

XS
SM
MD
LG