Dostupni linkovi

Smrtnost od posljedica COVID-19 u RS najveća u regionu


UKC RS u Banjaluci
UKC RS u Banjaluci

Smrtnost u Republici Srpskoj je u ovom trenutku najveća u regionu i iznosi oko pet posto, izjavila je epidеmiоlоginja Institutа zа јаvnо zdrаvstvо Republike Srpske (RS) Јеlеnа Đаković-Dеvić na redovnoj konferenciji za medije u petak (8. maja).

"Prosječna starost preminulih je oko 70 godina, a među novozaraženima, najveći je broj radnosposobnog stanovništva“, izjavila je Đаković-Dеvić.

U Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske preminulo je šest pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo korona virusa. Radi se o četiri muškarca i dvije žene, potvrdio je ministar zdravstva u Republici Srpskoj Alen Šeranić na pres konferenciji.

Kako je saopšteno iz UKC-a, četvero pacijenata je iz Banjaluke, jedna osoba iz Šipova i jedna iz Prijedora. Svi preminuli su imali više hroničnih udruženih oboljenja.

Ministar zdravstva u Republici Srpskoj Alen Šeranić potvrdio je i da je korona virus potvrđen kod još 25 osoba u tom entitetu.

Među zaraženima je i jedan doktor iz UKC Republike Srpske.

Od početka epidemije kod 81 zdravstvenog radnika potvrđen virus korona, koji je registrovan u šest domova za starije osobe u Republici Srpskoj.

U BiH je do 8. maja 2.027 osoba pozitivno na korona virus, a preminulo je 98 osoba od početka epidemije.

Do sada je u RS potvrđeno 1.068 slučajeva novog virusa korona, a od posljedica Covida-19 preminula je 61 osoba.

XS
SM
MD
LG