Dostupni linkovi

U Hrvatskoj šest novozaraženih, jedna osoba preminula


Zagreb, 27. travanj 2020.
Zagreb, 27. travanj 2020.

Unazad 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno šest novozaraženih osoba, čime je ukupni broj oboljelih od COVID-19 u Hrvatskoj porastao na 2.125, izvijestila je na redovitoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera Civilne zaštite u Zagrebu načelnica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Maja Grba Bujević.

Pratite MAPU širenja korona virusa


U Zagrebu je preminula jedna osoba od 71 godine, sa, kako je navedeno brojnim kroničnim bolestima. Ukupan broj preminulih od COVID-19 u Hrvatskoj je 86. Na bolničkom liječenju je 195 osoba, 13 manje nego dan ranije i prvi put je manje od 200 hospitaliziranih.

Izliječena je 1.641 osoba i to unazad 24 sata 40 osoba je oporavljeno.

Testirano je 41.938 osoba, od toga 877 osoba unazad 24 sata, a u samoizolaciji je 18.081 osoba.

Voditelj Nacionalnog stožera Civilne zaštite i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio je da se zbog povoljne epidemiološke situacije dopušta rad auto-škola.

Također iz istih razloga ukinuta je mjera karantene i samoizolacije za vozače kamiona u međunarodnom transportu. Ugostiteljima, koji od 11. svibnja ponovno počinju sa radom, dana je još jedna pogodnost - dopušta se rad i serviranje hrane i onim objektima koji nemaju terase. Može se raditi i u zatvorenim prostorima, uz propisani razmak između stolova i između gostiju.

Hrvatska je 4. maja ušla u drugu fazu popuštanja epidemioloških mjera - postupno reaktiviranje zdravstvenog sustava i početak rada djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt, poput frizera, brijača i pedikera.

XS
SM
MD
LG