Dostupni linkovi

U Srbiji broj novoobolelih ispod 2 odsto


Borba sa korona virusom
Borba sa korona virusom

Današnji procenat pozitvnosti na COVID 19 je po prvi put ispod 2 posto i iznosi 1,8 procenta, izjavila je zamenica instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević na konferenciji za medije Kriznog štaba.

Ona je navela da je u poslednja 24 sata testirano 6.196 osoba i da je 114 bilo pozitivno na korona virus.

BLOG o korona virusu

Hospitalizovano je 1.750 pacijenata, a na respiratorima je njih 48.

U poslednja 24 sata preminule su još tri osobe, pa je broj premunilih od COVID 19 sada povećan na 203. Stopa smrtnosti je 2,07 odsto,

U Srbiji je do sada registrovan 9.791 slučaj COVID 19, a testirano je 117.474 lica.

Na konferenciji za medije Kriznog štaba koji se bori protiv korona virusa saopšteno je da je do sada u Srbiji izlečeno 1.971 lica.

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da stručnjaci iz Kriznog štaba nisu imali "nikakve dileme" da vanredno stanje u Srbiji treba ukinuti jer se kako je naveo, jasno vidi opadanje aktivnosti korona virusa.

On je ocenio da se Srbija nije prebrzo vratila svakodnevnom životu jer, kako je rekao, ipak se vidi da građani drže distancu.

"Sve naše stručne odluke bile su jednoglasne i uniformne, mada smo mi epidemiolozi najrigidniji i sagledavamo značaj čak i dva dana", odgovorila je epidemiološkinja Darija Kisić Tepavčević na pitanje da li je struka jednoglasno podržala ukidanje vanrednog stanja ili je takva odluka posledica kompromisa s političarima.

Skupština Srbije raspravlja u utorak o ukidanju vanrednog stanja koje je u Srbiji uvedeno 15. marta.

XS
SM
MD
LG