Dostupni linkovi

Sastanak ministara zdravlja regiona: Ministarka Gudeljević poručila da je u BiH stanje stabilno


Ankica Gudeljević
Ankica Gudeljević

Stanje u vezi sa pandemijom korona virusa u Bosni i Hercegovini za sada je stabilno, poručila je na video sastanku ministara zdravlja zemalja Zapadnog Balkana u utorak ministarka civilnih poslova Bosne i Hercegovine (BiH) Ankica Gudeljević.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva civilnih poslova BiH, Gudeljević je istakla da su mjere koje su prethodno bile sinhronizovane između entitetskih ministarstava zdravstva i Brčko distrikta rezultirale izostankom eksponencijalnog rasta broja zaraženih i oboljelih.

“Ovo je veoma značajno, jer u posve decentraliziranoj državi poput BiH sinkronizacija mjera je podjednako važna kao i sama mjera”, navodi se izjava Gudeljević u saopštenju.

Gudeljević je, kako se ističe, istakla da dolazi vrijeme u kojem se treba kreirati i izlazna strategija u kojoj će fokus biti na psihosocijalnim aspektima posljedica pandemije korona virusa.

“Ministarstvo već priprema različite aktivnosti kako bi pristupili novom aspektu borbe protiv štetnih posljedica virusa na žitelje BiH”, piše u saopštenju Ministarstva civilnih poslova BiH.

Sastanak ministara zdravlja za zemlje Zapadnog Balkana održan je u organizaciji Svjetske zdravstvene organizacije.

Pozivu su se odazvale Albanija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora i Sjeverna Makedonija.

U saopštenju se navodi kako je direktor Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu, Hans Kluge otvorio sastanak.

XS
SM
MD
LG