Dostupni linkovi

Hrvatska: Osmero novooboljelih, preminulo još dvoje ljudi


Unazad 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno devet novih slučajeva zaraze korona virusom, tako da je ukupni broj oboljelih 2.096, izvijestio je ministar zdravstva Vili Beroš na redovitoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera Civilne zaštite u Zagrebu.

Dvije su osobe preminule - muškarac star 70 godina u Zagrebu i žena stara 96 godina u Splitu, pa je ukupni broj žrtava u Hrvatskoj 79.

Ozdravilo je 1.489 osoba, od toga 26 unazad 24 sata.

Testirane su 38.084 osobe, od toga unazad 24 sata njih 521. Postotak pozitivnih i dalje je u padu o iznosi 5,50 posto.

Dvije novozaražene osobe u Zagrebu su obitelj već oboljelog, jedna novooboljela osoba u Splitsko-dalmatinskoj županiji je medicinska sestra, troje novozaraženih iz Osječko-baranjske županije svi su iz iste obitelji, a slučajevi u Virovitičko-podravskoj županiji su uvezeni iz Njemačke, odnosno rezultat nepoštivanja epidemioloških mjera osoba koje su za uskršnje praznike došli posjetiti obitelj, izvijestio je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

Komentirajući iznesene brojke, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr Fran Mihaljević u Zagrebu Alemka Markotić kazala je kako "sa kliničke strane stojimo jako dobro."

U ponedjeljak 4. svibnja započinje nova faza opuštanja mjera, koja među ostalim omogućuje rad usluga gdje se ostvaruje blizak fizički kontakt, uz puno poštivanje epidemioloških mjera.

XS
SM
MD
LG