Dostupni linkovi

Zamenik gradonačelnika Beograda ponovo delio zastave Srbije


Deset hiljada državnih zastava Srbije uoči uskršnjih praznika poklonjeno je građanima, prema odluci Grada Beograda. Na fotografiji: srpske zastave na jednoj od stambenih zgrada u Beogradu.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić podelio je zgradi Starog dvora u Beogradu, u kome je Skupština grada Beograda, zastave Republike Srbije građanima koji su ga, kako je rekao, putem društvene mreže fejsbuk "zamolili da dobiju zastavu, kako bi je istakli na svom domu u znak podrške u borbi protiv korona virusa", preneo je Beoinfo, zvanični portal gradske uprave.

Vesić je, kako se navodi, rekao da mu se tim povodom obratilo ukupno 307 građana, te da je danas podeljeno oko 90 zastava, dok će ostatak biti predat u naredna dva dana.

Naveo je da će nekima zastave biti odnete na kućnu adresu budući da, kako kaže, ima i dosta penzionera koji su tražili zastavu.

"Interesovanje građana je ogromno i srećan sam što su se odazvali ovoj akciji", rekao je Vesić za agenciju Tanjug, a prenosi Beoinfo.

Vesić je podsetio da je do sada na različite načine, u ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića, podelio 20.000 zastava.

Od toga polovinu čine one koje su bile donacija raznih kompanija Gradu, dok je još toliko zamenik gradonačelnika dobio kao lični poklon kompanija i pojedinaca, navodi Beoinfo.

"Kada bih imao i 100.000 zastava, verovatno bih sve podelio za dva dana jer je interesovanje veliko", rekao je Vesić.

XS
SM
MD
LG