Dostupni linkovi

Novinarki Lalić isečena guma na autu


Ana Lalić
Ana Lalić

Novinarki iz Novog Sada Ani Lalić isečena je 1. maja guma na automobilu, javio je portal Nova za koji Lalić radi.

Kako se navodi, ona je u policiji dala izjavu povodom tog događaja.

“Jutros oko 11 sati krenula sam na teren novinarskim poslom, kada sam primetila da iz zadnje leve gume viri komad metala”, rekla je Lalić i dodala da je, s obzirom da se već nedeljama nalazi na meti raznih pretnji, uz konsultaciju sa svojim advokatom odlučila da slučaj prijavi policiji.

Ona je navela da je policija obavila uviđaj i pregledala njen automobil i dvorište u kom je bio parkiran.

“U zgradi postoji video nadzor i policija je zatražila od predsednika kućnog saveta da se pregledaju sve kamere unazad pet dana, koliko nisam pomerala automobil iz dvorišta”, navodi Lalić.

NDNV: Hitno otkriti da li je bezbednost novinarke ugrožena

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) zatražilo je 1. maja od istražnih organa da hitno otkriju sve okolnosti oštećenja gume na automobilu Ane Lalić, kao i to da li je njena bezbednost ugrožena.

"Od policije i od tužilaštva tražimo da ovaj slučaj tretira kao prioritet u svom radu, jer se protiv Ane Lalić u prethodnom periodu vodila ozbiljna kampanja kako na naslovnim stranicama raznih tabloida, tako i na društvenim mrežama i to zbog toga što je pisala o nedostatku zaštitne opreme zdravstvenim radnicima koji se bore protiv epidemije", navodi se u saopštenju NDNV-a.

NDNV je izrazilo zabrinutost za bezbednost koleginice, posebno imajući u vidu poruke političkih aktera koji su se ovih dana napadali novinare koji svoj posao obavljaju u skladu sa profesionalnim standardima.

Sredinom aprila novinarka portala Nova Ana Lalić našla se na meti nepoznatih osoba koje su platile oglas sa pozivom na njen linč. Novinarka Ana Lalić privedena je 1. aprila u Policijsku upravu Novi Sad i određeno joj je zadržavanje od 48 sati zbog navodnog dizanja panike i uzbunjivanja javnosti, nakon što je protiv nje Klinički centar Vojvodine podneo prijavu zbog teksta pod nazivom “KC Vojvodine pred pucanjem: Bez zaštitnih za medicinske sestre“. Krajem aprila iz Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu saopšteno je da je pomenuta krivična prijava odbačena.

XS
SM
MD
LG