Dostupni linkovi

Kineski lekari ostaju u Srbiji


Beograd, april 2020.
Beograd, april 2020.

Tim medicinskih eksperata iz Kine ostaće u Srbiji do daljeg kako bi nastavio da pomaže u borbi protiv pandemije COVID-19, izjavila je 1. maja Čen Bo, ambasadorka Narodne Republike Kine u Srbiji.

„Kineska strana donela je odluku da još jednom produži boravak naših stručnjaka u Srbiji. Oni će se i dalje zajedno sa srpskim prijateljima boriti protiv virusa. I kineska preduzeća aktivno učestvuju u saradnji naše dve zemlje protiv epidemije, a najbolji primer za to je zajednička izgradnja laboratorije „Vatreno oko“ u Beogradu“, rekla je ambasadorka Čen Bo koja je građanima Srbije čestitala Praznik rada 1. maj.

Šest lekara iz Kine stiglo je 21. marta u Beograd, kada je avionom dopremljena prva tura kineske medicinske pomoći Srbiji.

Nakon sastanka sa ambasadorkom Čen Bo i kineskim lekarima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je u poslednja 24 sata smanjen procenat zaraženih među testiranima na COVID-19.

„To su rezultati mera koje smo preduzimali. Zato je važno što današnji dan obeležavamo u karantinu. Evo, pogledajte, svi kineski lekari klimaju glavom“, rekao je Vučić.

Prvi maj u Srbiji protiče u zabrani kretanja građanima od četvrtka, 30. aprila, u 18 sati do subote u pet ujutru. Po podacima Kriznog štaba za borbu protiv bolesti COVID-19 od četvrtka u 15 sati, do sada je u Srbiji registrovano 9.009 slučajeva korona virusa, dok je 179 osoba preminulo.

XS
SM
MD
LG