Dostupni linkovi

Katnić: O Maroviću sam sve rekao optužnicom protiv njega


Glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić
Glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić

Glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić izjavio je da je o bivšem predsedniku državne zajednice Srbija i Crna Gora Svetozaru Maroviću sve rekao podizanjem optužnice protiv njega.

On je kazao da je Marović potpisao sporazum o priznanju krivice a da je sud o Maroviću rekao poslednju ; "reč presudom o oduzimanju imovine".

"Stojim iza svake reči iskazane u optužnici i kroz sporazum o priznanju krivice", kazao je Katnić za Pobjedu.

Specijalni tužilac za organizovani kriminal ističe da je sa poslanikom Srđanom Milićem posljednji put razgovarao pre četiri godine, nakon pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. godine.

"Neka Milić slobodno ispriča sve što sam mu rekao, može i da obelodani i sve što je meni rekao u razgovoru. Naravno da ja stojim iza svake svoje odluke ili poteza. Ako Srđan Milić, ili bilo koji drugi građanin, smatra da sam nešto pogrešno radio, ima slobodu i sve mehanizme na raspolaganju da proveri sve moje odluke", zaključio je Katnić naglašavajući da se neće dalje oglašavati na ; "kazivanja o tome što je on kazivao".

Poslanik Srđan Milić ranije danas je u Skupštini Crne Gore izjavio da mu je specijalni državni tužilac Milivoje Katnić kazao da je bivši funkcioner Demokratske partije socijalista Svetozar Marović izneo iz države 400 miliona eura.

Poslanik DF-a Milan Knežević je nakon toga tražio prekid sjednice i sazivanje kolegijum parlamenta i tražio da Katnić dođe u Skupštinu i izjasni se o Milićevim tvrdnjama.

Predsednik Skupštine Ivan Brajović je konstatovao da specijalni državni tužilac može da postupa po svom nahođenju.

XS
SM
MD
LG