Dostupni linkovi

Crnogorska opozicija traži objašnjenje o slučaju Svetozara Marovića


Na hitnoj sjednici kolegijuma Skupštine Crne Gore predstavnici opozicionog Demokratskog fronta (DF) zatražili su da glavni specijalni državni tužilac Milivoje Katnić dođe u Parlament i objasni navode koji su se čuli tokom skupštinske rasprave o tome da je bivši državni i jedan od čelnika vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Svetozar Marović iz države iznio 400 miliona eura.

“Ovo je javni prenos, svi su čuli ovaj zahtjev, državni tužilac može da postupa po svom nahođenju, čuo je ovo o čemu smo raspravljali” kazao je predsjednik Skupštine Ivan Brajović.

Poslanik opozicione Socijalističke narodne partije (SNP) Srđan Milić tokom skupštinskog zasijedanja kazao je, kako mu je specijalni državni tužilac Milivoje Katnić rekao da je jedan od lidera Demokratske partije socijalista (DPS) iznio iz države 400 miliona eura, nakončega je poslanik Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević zatržio da Katnić dođe u Parlamenti i saopšti o kome se radi.

“To je skandal, za krivičnu odgovornost i tog političkog direktora i državnog tužioca jer time učestvuje u prikrivanju krivičnog djela”, kazao je Knežević.

Na insistiranje predsjednika Skupštine Ivana Brajovića, Milić je nakon toga saopštio da je Katnić, u razgovoru s njim, mislio na Svetozara Marovića,nekadašnjeg visokopozicioniranog funkcionera DPS-a.

Marović je bivši visoki državni funkcioner koji je osuđen za malverzacije, i za kojim je prije oko tri godine raspisana Interpolova poternica.

Marovic se nalazi u Beogradu. Vlasti Srbije ignorisale su zahtjev Crne Gore za njegovo izručenje.

Na dnevnom redu skupštinskog zasijedanja je predlog izmjene Zakona o budžetu i fiskalnoj odgovornosti.

XS
SM
MD
LG