Dostupni linkovi

Vlada Srbije: Zabrana kretanja od četvrtka u 18 do subote u 5 sati


Vlada Republike Srbije usvojila je na sednici u četvrtak odluku da zabrana kretanja tokom prvomajskih praznika počne 30. aprila u 18 časova i traje do subote, 2. maja u 5 časova ujutru.

"Građani stariji od 65 godina moći će u petak da izađu u šetnju dva puta u trajanju od po sat vremena, u bilo koje doba dana najviše šest stotina metara od mesta stanovanja", navodi se u saopštenju koje je Vlada poslala nakon sednice.

Na sednici je odlučeno da u subotu i nedelju zabrana kretanja počinje u 18 časova i traje do 5 časova ujutru narednog dana. Tada najstariji sugrađani mogu izaći u šetnju jednom pod istim pravilima, u periodu zabrane kretanja od 18 časova do 5 časova ujutru.

"Važno je naglasiti da je tokom vikenda, u cilju smanjivanja socijalnih kontakata na minimum, i dalje na snazi zabrana okupljanja više od dvoje ljudi na otvorenom prostoru i ova mera će biti strogo kontrolisana od strane nadležnih organa", saopštila je Vlada.

Podsetimo, epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa Predrag Kon izjavio je ranije u četvrtak da je predlog da zabrana kretanja tokom prvomajskih praznika traje od četvrtka u 18 časova do subote u 5 časova "kompromisno rešenje", te dodao da je rasprava o ublažavanju policijskog časa tokom prvomajskih praznika "apsolutno preterana" i da se "ne oseća dobro" zbog toga".

XS
SM
MD
LG