Dostupni linkovi

Četiri osobe umrle od korona virusa u BiH


Sarajevo, april 2020.

Četiri pacijenta kod kojih je potvrđeno prisustvo novog korona virusa preminula su u protekla 24 časa u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci, saopšteno je iz UKC.

Navodi se da je riječ o dvije žene i dva muškarca.

"Preminula je sedamdesetdvogodišnja žena iz Banjaluke koja je imala više udruženih oboljenja. Pacijentica je liječena u Odjeljenju intenzivne njege "COVID 19" od 15.4.2020. godine.

BLOG UŽIVO O KORONA VIRUSU

Druga preminula je šezdesettrogodišnja žena iz Gradiške, koja je imala više hroničnih udruženih oboljenja. Pacijentica je liječena u Odjeljenju intenzivne njege "COVID 19" od 27.4.2020.godine, stoji u saopštenju.

Kada je riječ o muškarcima, jedan pacijent je četrdesetosmogodišnji muškarac iz Srpca.

"Imao je više hroničnih udruženih oboljenja. Pacijent je liječen u Odjeljenju "COVID 19" Klinike za infektivne bolesti od 28.4.2020.godine. Četvrti preminuli je šezdesetpetogodišnji muškarac iz Banjaluke koji je imao više hroničnih udruženih oboljenja. Pacijent je liječen u Odjeljenju intenzivne njege "COVID 19" od 29.4.2020.godine“, ističe se u saopštenju Univerzitetsko kliničkog centra.

Ukupno je u Bosni i Hercegovini od posljedica zarazom korona virusa umrlo 69 osoba.

U Republici Srpskoj 53 novozaražena

Virus korona potvrđen je kod još 53 osobe u Republici Srpskoj, nakon što je u posljednja 24 časa izvršeno testiranje 627 laboratorijskih uzoraka, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Kako se navodi u saopštenju, virus korona je potvrđen kod 26 osoba iz Banjaluke, 10 iz Doboja, po tri osobe iz Laktaša i Dervente, po dvije osobe iz Čelinca, Oštre Luke i Gradiške i po jedna osoba iz Novog Grada, Srpca, Kneževa, Prnjavora i Teslića.

“Riječ je o 20 osoba muškog i 33 ženskog pola. Devetanest žena je srednje životne dobi, četiri mlađe, a deset žena je starije životne dobi. Pet osoba muškog pola su mlađe životne dobi, šest srednje i devet muškaraca je starije životne dobi. Ukupno 13 osoba je hospitalizovano, dok će ostali biti u izolaciji u skladu sa definisanim procedurama. Ukupno 23 osobe nisu navele epidemiološku vezu sa pozitivnim slučajem, dok je kod ostalih lica liječ o kontaktu sa pozitivnim licem”, ističe se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje i da je virus korona potvrđen i kod četiri medicinske sestre i jednog doktora medicine u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Takođe, utvrđeno je da su pozitivna i tri zaposlenika jednog doma za starija lica u Derventi te jedna korisnica doma za starija lica u Banjaluci.

"U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske ukupno se liječi 116 osoba sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo korona virusa. Na Odjeljenju COVID 19 hospitalizovana su 42 pacijenata teže kliničke slike, dok je u izolaciji četiri pacijenata”, stoji u saopštenju.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno je 820 slučajeva virusa korona, od posljedica zaraze preminule su 34 osobe, a oporavilo se 381 osoba.

XS
SM
MD
LG