Dostupni linkovi

Fond od 210 hiljada eura za podršku marginalizovanim ženama u BiH


Ilustracija
Ilustracija

Sredstva u iznosu od 210.000 eura namijenjena su razvoju preduzeća, te seoskih domaćinstava žena žrtava nasilja, samohranih majki, nezaposlenih žena mlađih od 35 godina, žena s invaliditetom ili s djetetom s invaliditetom, te žena koje su na neki drugi način marginalizovane.

Devet opština iz Bosne i Hercegovine i Program podrške marginalizovanim grupama Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID BiH) formirali su zajednički Fond za podršku razvoju biznisa, saopšteno je u utorak iz USAID-a BiH.

Fond za podršku razvoju marginalizovanih grupa žena biće dostupan u Bratuncu, Čapljini, Gračanici, Jajcu, Milićima, Modriči, Osmacima, Srebreniku i Vlasenici.

Direktor USAID-ovog Programa podrške marginalizovanim grupama u BiH Jasmin Bešić izjavio je da ovaj fond stvara prilike za održivi razvoj preduzetništva marginalizovanih grupa žena, kroz podsticanje na samozapošljavanje, te njihovo lakše uključivanje u preduzetništvo i kreiranje novih radnih mjesta.

Fond je osnovan početkom 2017. godine, te je kroz njega do sada podržano više od 140 biznisa žena u 18 lokalnih zajednica u ukupnom iznosu od million i 220 hiljada maraka (oko 610 hiljada evra) , stoji u saopštenju USAID-a.

XS
SM
MD
LG