Dostupni linkovi

U Republici Srpskoj još dvoje preminulih od korona virusa 


Banjaluka, 23 april 2020.

U protekla 24 sata u Klinici za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske (UKC RS) preminula su dva pacijenta kod kojih je potvrđeno prisustvo korona virusa, saopšteno je iz ove ustanove.

Preminula je 51-godišnja žena iz Kotor Varoši koja nije bila hronični bolesnik, dok je drugi pacijent 64-godišnji muškarac iz Banjaluke, koji je imao više hroničnih oboljenja.

BLOG UŽIVO O KORONA VIRUSU

U Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske (RS) u posljednja 24 sata izvršeno je testiranje 338 laboratorijskih uzoraka iz 34 opštine u ovom entitetu, a dvije osobe su pozitivne na virus SARS-CoV-2, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja RS.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 708 slučajeva zaraze, a od posljedica bolesti COVID 19 koju uzrokuje virus korona preminulo je 28 osoba.

U Republici Srpskoj se do sada oporavilo 369 osoba, izvršeno je ukupno 11.420 testiranja a trenutno je pod zdravstvenim nadzorom 3.268 osoba dok je iz zdravstvenog nadzora izašlo 22.418 osoba, navodi se u saopštenju entitetskog Ministarstva zdravlja.

XS
SM
MD
LG